380 nieuwe eengezinswoningen aan rand Dalem

Geplaatst op 30-03-2016

Er zijn plannen voor de bouw van 380 eengezinswoningen aan de noordkant van de wijk Dalem in Reeshof. Dit deel gaat Stadsrand Dalem-Noord heten.

De huizen komen in het gebied dat ligt tussen de Burgemeester Letschertweg, de Middeldijkdreef, de Renesselaan en de Dalemdreef.

De vastgoedontwikkelaar en de gemeente organiseren een inloopavond over de plannen op 30 maart in basisschool de Boemerang aan de Rijperkerkstraat 2. Belangstellenden kunnen tussen 19:00 en 20:30 uur binnenlopen om de plannen te bekijken. Er zijn medewerkers van de gemeente en de vastgoedontwikkelaar aanwezig om vragen te beantwoorden.

Rijtjeswoningen

In het gebied komt een mix van rijtjeswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande huizen. De koper kan een type huis kiezen en dat aan zijn eigen wensen aanpassen. Het stedenbouwkundig plan is flexibel van opzet. Dat betekent dat op de beschikbare kavels verschillende soorten huizen kunnen worden gebouwd. 

In het midden van het gebied komt een langwerpig park met speeltoestellen. In het noordelijk deel komen veel bomen en groen, in het midden krijgt het park een meer open uitstraling. Aan de zuidkant, rondom het kanaal, wordt het een waterrijk plantsoen.
Aan de Renesselaan komen ook woningen. Deze straat wordt smaller en krijgt meer groen. Tussen de nieuwe wijk en de Burgemeester Letschertweg komt een combinatie van een geluidswal waarop bomen en struiken worden geplant. Deze geluidswal moet een onderdeel van het landschap worden.

Verkoop woningen

De gemeente gaat in april van start met de procedure voor het bestemmingsplan. Daarin worden de reacties meegenomen die zijn binnengekomen tijdens de inloopavond. De verkoop van de eerste woningen begint naar verwachting in 2017.

  • 380 nieuwe eengezinswoningen aan rand Dalem

“Park Centraal, wonen in Dalem West”

Contactpersonen Park Centraal

Nikki Vermeeren
Van de Water Makelaars B.V.

Nikki Vermeeren

Daniëlle van Steen
Van de Water Makelaars B.V.

Daniëlle van Steen