Zicht op wonen

Geplaatst op 27-05-2016

ParkCentraal telt in totaal 380 woningen die in diverse fases gerealiseerd worden. Een plan met een breed palet aan woningen. Van tussenwoning, tot hoekwoning, van twee-onder-een-kap-woning tot vrijstaande woning of (semi)bungalow. Het centrale park vormt het hart van de nieuwe wijk en loopt over de gehele lengte van het plangebied. Hierdoor liggen alle woningen aan of in directe relatie tot het park. Het park fungeert als een buurtpark met ruimte voor wandelen, spelen en recreëren.

» 380 grondgebonden woningen met ruime percelen;
» een divers woningaanbod; rijwoning, twee-onder-een-kapwoning, vrijstaande woning en (semi)-bungalows;
» wonen in directe relatie tot het park waar buren elkaar kunnen ontmoeten en kinderen kunnen spelen;
» een centrale ligging en de uitvalswegen binnen bereik.


U bepaalt wat wij gaan bouwen
Vast staat dat er in ParkCentraal ongeveer 380 eengezinswoningen komen. Hoe de eengezinswoningen eruit gaan zien, daar zijn we nog niet helemaal uit. Niet omdat we niet weten wat aantrekkelijk en passend is, maar omdat we graag samen met de toekomstige bewoners het plan ontwerpen. Zo ontwikkelen we een plan dat u wilt en woont u straks in een huis dat u écht past.

Hoe wilt u wonen in ParkCentraal?
Graag vragen we u daarom naar welk woningtype uw voorkeur uitgaat. Wat is uw gezinssamenstelling? Op wat voor termijn bent u opzoek naar een nieuwe woning? Wat zijn uw wensen met betrekking tot parkeren? En niet geheel onbelangrijk, in welke prijsklasse bent u zoekende?

Met deze informatie zijn wij nog beter in staat onze toekomstige woningen aan te laten sluiten bij uw wensen en behoeften. Wij stellen het daarom erg op prijs als u mee wilt werken aan een woonenquête. U heeft zich als belangstellende aangemeld op de website www.woneninparkcentraal.nl en krijgt de enquête in de zomer toegestuurd.

Planning
Hieronder ziet u in vogelvlucht onze voorlopige planning.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplanprocedure start eind mei 2016.

Het ontwerp
Er is een start gemaakt met het opzetten van een architectonisch ontwerp. De diversen mogelijkheden worden bekeken samen met het ontwikkelteam (o.a. projectontwikkelaar en architect). De uitkomsten van de woonenquête worden hierin zeker meegenomen. Na de zomervakantie hopen we het voorlopig ontwerp aan u te kunnen presenteren.

Omgevingsvergunning
Nadat het ontwerp definitief is en technisch uitgewerkt kan de omgevingsvergunning [bouwvergunning] aangevraagd.

Start verkoop
We verwachten dat de start van de verkoop van de woningen (fase 1) in het eerste kwartaal van 2017 zal plaatsvinden.

Start bouw
Bij het bereiken van voldoende verkopen (ca. 70%) zal de bouw van de woningen in de tweede helft van 2017 starten.

* De planning is een prognose en kan tussentijds naar behoefte van het proces worden aangepast. Belangstellenden zullen via digitale nieuwsbrieven hiervan op de hoogte worden gehouden.

Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds inschrijven voor het project. Wij verwachten zoals hierboven aangegeven eerste kwartaal 2017 met de verkoop van de woningen te starten en zullen u als eerste op de hoogte stellen. Indien gewenst kunnen wij u te zijner tijd begeleiden in het traject van de financiering. Tussentijds zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

“Park Centraal, wonen in Dalem West”

Contactpersonen Park Centraal

Nikki Vermeeren
Van de Water Makelaars B.V.

Nikki Vermeeren

Daniëlle van Steen
Van de Water Makelaars B.V.

Daniëlle van Steen