Voorbereiding voor de eerste fase - nieuwsbrief februari 2017

Geplaatst op 19-04-2017

Het verheugt ons u te kunnen informeren over de voortgang. In deze nieuwsbrief leest u onder andere meer over de voorbereiding voor de eerste fase, een introductie van de woningtypes en de planning.

Het eerste deelgebied in ParkCentraal
Met de resultaten uit de woonwensenenquête werken we aan het ontwerp van het eerste deelgebied. Dit deelgebied is gelegen aan de Dalemdreef en de Soerendonklaan en bestaat uit circa 100 woningen. De verkoop hiervan vindt in meerdere fases plaats, het is op dit moment nog niet exact bekend welke woningen tot fase 1 behoren.

Voor deelgebied I is onderstaande concept situatietekening opgesteld. Houdt u er wel rekening mee dat dit om een conceptversie gaat en dat we de komende tijd de puntjes op de i zetten in de situatietekening. Dit kan nog leiden tot wijzigingen in het plan zoals de situering en keuze van woningtypes maar denk ook aan andere oplossingen voor parkeren en de inrichting van het openbaar gebied (park). Het geeft al wel een goed idee van het uiteindelijke plan waarbij het park een prachtige centrale plek heeft. Het park fungeert als buurtpark met ruimte voor wandelen, spelen en recreëren. Daarnaast is het aangesloten op de Reeshof en het Dongepark.

Het ontwerp
Situatietekening
Klik hier voor een uitvergroting op de website


Er wordt met enthousiasme gewerkt aan de uitwerking van het architectonisch ontwerp. De diverse mogelijkheden worden bekeken samen met het ontwikkelteam (o.a. projectontwikkelaar en architect). De uitkomsten van de woonenquête vormen voor ons een belangrijk vertrekpunt, waaronder de specifieke voorkeur voor de jaren '30 stijl onder de respondenten. We kunnen u de eerste beelden laten zien van de woningen in de jaren '30 stijl, deze beelden geven een impressie en worden afhankelijk van het type nog verder verfraaid met jaren '30 stijlkenmerken zoals erkers.

Woningimpressie
Zicht vanuit het park naar rijwoningen en twee-onder-een kapwoningen in de kenmerkende jaren '30 stijl

Woningimpressie
Groen en ruimte in Park Centraal

Wordt dit jouw nieuwe woonbestemming?
Park Centraal is een plan met een breed palet aan woningen. In het eerste deelgebied worden onderstaande woningtypes aangeboden:

rij –en hoekwoningen in verschillende woonoppervlaktes

- Architectuur in jaren '30 stijl
- Eengezinswoning met een woonoppervlakte van 111m2, 125m2 of zelfs 160 m2
- Beukmaat van 5.10, 5.40 of 6 meter
- Afhankelijk van het type 3 of 4 slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping, plus een ruime zolder
- Diverse indelingsvarianten mogelijk om invulling te geven aan persoonlijke woonwensen


(geschakelde) twee-onder-een-kapwoningen

- Architectuur in jaren '30 stijl
- Luxueuze en in het oog springende twee-onder-een-kapwoningen
- Oppervlakte variërend van 125 tot ruim 170m2
- Parkeerplaats op eigen terrein
- Afhankelijk van het type met of zonder garage
- Diverse uitbreidings- en indelingsvarianten mogelijk


semi-bungalows

- 2-laagse geschakelde woning
- Woonoppervlakte van 119m2
- Kies de indelingsvariant die bij u past. Een zeer riante woon-/ eetkamer met een breedte van 10 meter of de mogelijkheid om een bad- en slaapkamer op de begane grond te realiseren
- 3 slaapkamers, berging en afhankelijk van de indelingsvariant een badkamer op de eerste verdieping


AM en BAM Wonen
ParkCentraal is een project van AM. De bouw van de woningen is in handen van BAM Wonen. De woningen in ParkCentraal worden gebouwd met de BAM Wooncollectie. Met de BAM Wooncollectie bieden AM en BAM Wonen u een optimaal ontworpen woning. De woningen uit de BAM Wooncollectie zijn het resultaat van ruim 4.200 interviews met Nederlandse woonconsumenten en een intensief onderzoek naar de meest populaire leef- en architectuurstijlen (o.a. jaren ’30 en modern). Bovendien zit in elke woning de opgetelde kennis en ervaring van AM en BAM Wonen met meer dan 50 co-makers, die hun beste materialen, technieken en processen bijeengebracht hebben. Voor meer informatie kunt u alvast kijken opnieuwbouw.bam.nl

Park Centraal

Planning
Park Centraal krijgt steeds meer vorm en het moment van start verkoop van de eerste fase komt ook dichterbij. We informeren u graag over de planning en belangrijke momenten. Hieronder ziet u in vogelvlucht onze voorlopige planning.

Bestemmingsplan
Het bestemmingsplan is inmiddels vastgesteld. Wij streven er naar medio 2017 te kunnen beschikken over een onherroepelijk bestemmingsplan.

Het ontwerp
De laatste optimalisaties van het stedenbouwkundig plan voor het eerste deelgebied worden doorgevoerd. Ook wordt door de architect gewerkt aan het architectonisch ontwerp van de woningen.

Omgevingsvergunning
Nadat het ontwerp definitief is en technisch uitgewerkt kan de omgevingsvergunning (bouwvergunning) worden aangevraagd. Wij verwachten dat de omgevingsvergunning rond de zomervakantie ingediend kan worden.

Start verkoop
Wij streven er naar in april 2017 de woningen aan u te presenteren tijdens een online planpresentatie. In deze fase introduceren we alle woningtypes inclusief woningplattegronden, artist impressions en koopsomindicaties. Indien gewenst kunnen er op basis uw reacties nog laatste aanpassingen doorgevoerd worden in het plan. Aansluitend op de planpresentatie – en zodra wij over een onherroepelijk bestemmingsplan beschikken – kunnen we starten met de daadwerkelijke verkoop.

Start Bouw
Indien alles volgens bovenstaande planning verloopt en wij voldoende woningen hebben verkocht (ca. 70%), zal de bouw van de woningen eind 2017 starten.

* De planning is een prognose en kan tussentijds naar behoefte van het proces worden aangepast. Via de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van eventuele wijzigingen in de planning.

Werkzaamheden op locatie
Deze week start Lankelma Geotechniek Zuid B.V. met het uitvoeren van een geotechnisch grondonderzoek (veldwerk). De werkzaamheden zullen ongeveer een week in beslag nemen. Dit onderzoek is nodig om het funderingsadvies voor de woningen op te stellen.

“Park Centraal, wonen in Dalem West”

Contactpersonen Park Centraal

Nikki Vermeeren
Van de Water Makelaars B.V.

Nikki Vermeeren

Daniëlle van Steen
Van de Water Makelaars B.V.

Daniëlle van Steen