De planning, de prognose voor de start verkoop van de 1e fase - nieuwsbrief april 2017

Geplaatst op 19-04-2017

In deze nieuwsbrief van Park Centraal leest u onder andere meer over de planning, de prognose voor de start verkoop van de 1e fase, de inrichting van het park en vertellen we u meer over het woonconcept Victor en Wonen. Dit woonconcept maak het mogelijk om uw woning naar wens af te bouwen en zelfs in te richten.

Het eerste deelgebied in ParkCentraal
Park Centraal wordt een mooi stukje in Tilburg, gelegen aan de rand van de wijk Dalem. Hier worden de komende jaren circa 380 woningen gerealiseerd. De eerste fase in Park Centraal bestaat uit 56 woningen. Park Centraal krijgt een gevarieerd woningaanbod en dat wordt in de eerste fase gelijk duidelijk. De eerste fase bestaat uit een combinatie van diverse type rij- en hoekwoningen, geschakelde woningen, twee onder één kapwoningen en patiowoningen. Gebouwd in de kenmerkende jaren '30 stijl met mooie stijlkenmerken zoals erkers en fraaie dakoverstekken. 

Park Centraal – fase 1
Kavelkaart
De eerste fase in Park Centraal ligt aan de kant van de Dalemdreef en de Soerendonklaan. In de concept situatietekening is de eerste fase zichtbaar. De plannen zijn steeds definitiever maar ook hier merken we graag op dat het om een conceptversie gaat en dat we de komende tijd de puntjes op de i zetten. Dit kan nog leiden tot wijzigingen in het plan. Park Centraal is zo ingericht dat auto's zoveel mogelijk uit het straatbeeld zijn. Bewoners parkeren hun auto('s) in de parkeerhoven. Een deel van de woningen heeft een parkeerplaats op eigen terrein. Dit draagt eraan bij dat Park Centraal een prettige woonwijk wordt met een groen en rustig straatbeeld, waar het fijn spelen is voor kinderen. 

Het park
'Het buurtpark is een plek voor jong en oud om te spelen, te wandelen en te genieten van de groene omgeving'

Het bijzondere van dit plan is het centrale park dat het hart vormt van de totale wijk. Het park kent verschillende sferen: bos, waterrijk, de velden. Het park in de eerste fase heeft de sfeer: waterrijk. In het park wordt een wadi aangelegd, ookwel een groene waterberging voor de afvoer en opvang van hemelwater. Dit betekent dat er in de wadi, in periodes met veel regen,(ondiep) water kan staan en in andere periodes de wadi droog ligt en begroeid is. In het park worden diverse bomen en heesters gepland en zijn er lage bloemrijke plantvakken. 

De speelplekken voor verschillende leeftijdsgroepen liggen verspreid door het buurtpark. Uiteraard wordt er ook een speelplek gerealiseerd in dit deel van het park. Natuurlijke spelaanleidingen zoals laagtes, stapstenen en natuurlijke speelelementen zoals boomstammen en grote zwerfkeien geven de speelplekken een natuurlijk karakter. Informele spelaanleidingen en formele speeltoestellen met een natuurlijke uitstraling worden gecombineerd. De nadere invulling van de speelplekken wordt opgesteld in samenspraak met de toekomstige bewoners. 

Jouw woning compleet afgewerkt bij oplevering? De keuze is aan jou
parkcentraal
In Park Centraal wordt de mogelijkheid aangeboden om jouw woning compleet woonklaar op te laten leveren in jouw favoriete Woonsfeer van Victor&Wonen. Je kunt kiezen uit vijf eigentijdse Woonsferen, zoals VT Wonen of Modern. Vier van de sferen zijn ontworpen door Woon-o-loog Victor Meuwissen en één door de stylisten van vtwonen. De vier Woonsferen van Victor zijn beschikbaar in drie uitrustingsniveaus: Zilver, Goud en Platina. Per uitrustingsniveau worden onder andere de keuken, badkamer en vloeren luxer afgewerkt. De vtwonen Woonsfeer is beschikbaar in één luxe uitrustingsniveau. Er is dus bij elke Woonsfeer een uitrustingsniveau dat past binnen jouw budget. Bekijk en vergelijk de Woonsferen straks in de handige online inspiratietool, waar je ook de prijslijsten van de Woonsferen en Leefwijzen – inclusief specificatie van de diverse uitrustingsniveaus - kunt ontdekken en vergelijken. 

Planning
De planning is om u volgende maand (medio mei) de eerste fase online te presenteren. Hierbij is meer informatie over de woningtypes beschikbaar inclusief schetsen van de woningplattegrond, artist impressions en koopsomindicaties. Indien gewenst kunnen er op basis van uw reacties nog laatste aanpassingen doorgevoerd worden in het plan. Aansluitend op de planpresentatie - en zodra wij over een onherroepelijk bestemmingsplan beschikken - kunnen we starten met de daadwerkelijke verkoop, medio juni. De volledige planning vindt u op de projectwebsite onder het kopje planning.

* De planning is een prognose en kan tussentijds naar behoefte van het proces worden aangepast. Via de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van eventuele wijzigingen in de planning.

Volg Park Centraal ook op Facebook
De verkoop komt nu echt dichterbij. In deze fase is er ook vaker nieuws te melden rondom het project, we blijven u graag op de hoogte houden via de nieuwsbrieven. Daarnaast kunt u ons nu ook volgen via Facebook – Park Centraal.

“Park Centraal, wonen in Dalem West”

Contactpersonen Park Centraal

Nikki Vermeeren
Van de Water Makelaars B.V.

Nikki Vermeeren

Daniëlle van Steen
Van de Water Makelaars B.V.

Daniëlle van Steen